start 1911-1930 1940-1945 1960-1970 1990-2000 2000-2011 nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

Laan van Heldenburg 24
Verhaal door Maarten van Dijk

familiefotoNa de oorlog werd ons door de regering Nr 24 toegewezen. Er heerste in die tijd woningnood en wij moesten de Heer JC van Ditmars in huis nemen. Mijn vader werd na de oorlog bedrijfsleider van Scheafer & Boedenberg, Orionstr. Den Haag. Dat is een fabriek, die manometers en thermometers maakt. De Lagere School was in de van Deventerlaan, alwaar ik samen met Allart Ligtenberg en Freddy van Hessen naar toe ging.  Mijn moeder overhoorde mij, zodat ik de ULO aan de Vlietstraat heb kunnen afmaken. Tijdens mijn ULO- tijd repareerde ik zaterdags radio's en had tuis een agentschap van MAXWELL uit Pannerden, en verkocht radio's en fietsen Maarten op de fietsen elektrische apparaten. Ik repareerde Pick-up's en reviseerde radio's. Omdat ik zaterdags in de winkel van KREEUWEN ( hij was een verzetsman en hoefde geen middenstands en vakdiploma te halen van de Koningen) werkte was ik op de hoogte van de prijzen en zat altijd onder de prijs van Kreeuwen en had zodoende veel klanten.Tegenwoordig wordt je doodgegooid met folders. Ik moest folders kopen en zette daar dan mijn stempel op en bracht ze rond om aan klanten te komen. Helaas mocht het op een gegeven moment niet meer van Kreeuwen en dat kwam goed uit omdat ik mij op mijn ULO -examen moest concentreren.  Daarna ben ik naar de UTS in Scheveningen gegaan. In mijn vrije tijd zeilde ik met een 16 m2 op de Kagerplassen. 's Winters werd hij gestald in de druivenkassen in het Westland. Ik ben toen zeilinstructeur in de vakanties geworden.
Mijn moeder is toen huishoudlerares op de St Agnes school geworden, waar nu de parkeergarage staat. Na de UTS heb ik in mijn praktisch jaar bij Van Der Heem gewerkt en daarna bij mijn vader in de fabriek, die ouders Maartenondertussen vertegenwoordiger van de 3 noordelijke provincies was geworden. Toen mijn vader 65 jr was heeft hij nog op free-lance bases bij Mokveld in Utrecht gewerkt. Het was de tijd, dat Nederland een energie-exporterend land werd, omdat het gasveld bij Slochteren werd ontdekt. Mijn vader assembleerde in Frankrijk  voor Mokveld de verdeelstations. Ik werkte in de fabriek en maakte manometers voor de verdeelstations die mijn vader assembleerde. Omdat mijn vader tegen de 70 liep raadde ik hem aan in de country te gaan wonen. Helaas werd ik ontslagen en ben op 29 jarige leeftijd maar mee gegaan. Hij heeft toen in Rolde een nieuw huisje gekocht en zijn oude dag  daar versleten . In 1975 is hij in Rolde overleden. Mijn moeder is in 1995 in Assen overleden. Ik ben getrouwd in 1982 met Aurea Baldonado en wij hebben een dochter Maura, die nu onderwijzeres is in Haarlem.

Laan van Heldenburg 24
door Albert Jager en Heike van Blom

Wij hebben gewoond op nr 24 van februari 1986 tot eind december 1998 en onze buren waren die hele tijd op nr 26 Peter Heij en Marjolein Boom en op nr 22 de heer en mevrouw van Dalen. Eerder heb ik (Heike) bij Wouter van Gool op kamers gewoond van medio 1983 tot medio1984 (Marianne was toen de buurvrouw, die veel voor Wouter deed.) Albert Jager geboren 10 juli 1954, beroep interim & project manager en Heike van tekening Blom geboren 2 september 1954 beroep (ruraal) planoloog, 2 kinderen, allebei in de Laan geboren, althans in Antoniushove in Leidschendam. Marijn Jager, 13 oktober 1987, studeert nu aan de VU in Amsterdam: Beleid, Organisatie en Communicatie. Afke Jager, 28 januari 1990, studeert nu aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen: Internationale Ontwikkelingsstudies. Wij zijn verhuisd naar Blokzijl in Overijssel, omdat wij meer ruimte om ons heen wilden, de Randstad uit. Maar wij hebben met veel plezier in de Laan gewoond!

Een mooi sneeuwplaatje van ons huis en een kinderimpressie van nr 24 en 22.

Huwelijk in de laan

Lieneke de Hoog van no. 3 trouwt in december 1954 met laangenoot Max van der Mast van no. 24.